Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 4-2 menderatu zuen Portugaleteko Jarrilleros taldea eta lider moduan darrai

Joan den larunbatekoa norgehiagoka trabatu eta zirraragarria izango zenaren aurreikuspenak egin zituen zaletuak bete betean asmatu zuela baieztatu daiteke kale egiteko arriskurik gabe, azken orduan kantxa gainean emandako errealitate konplikatuak eskeinitako minutuen arabera, ez bait zen bestelakorik gertatu.

Aurtengo ikastolako taldeak, egungo areto futbol modernoak eskatzen dituen baldintza tekniko eta taktiko guztiak menderazteaz gain, horiek bezain garrantzitsua den erronka mentala ere bikain gainditzen ari da. Guzti hau eta lanerako izpiritua bere osotasunean urradurarik gabe mantentzen duen lagunarte bati esker bilakatu da Laskorain gaur egungo Nazional B mailako lider solidoa.

Neurketa itxusi ipini zen etxekoentzat, 0-1 galtzen hasi bait ziren zorte txarreko jokaldi bat zela medio, eta Telleriak 1-1-eko berdinketaren gola ipini arren, 1-2 aurreratuko ziren bizkaitarrak beste behingoz, emaitza horrekin aldagelaratu zirelarik bi taldeak. Baloiaren jabetza ikastolakoena zen, baina bizkaitarrak arriskua sortzeko gaitasun paregabea erakusten ari ziren.

Bigarren zatian, kronometroak binaka irensten zituen minutuak Portugaletekoen mesedetan, Jarrillerosek aldagai guztiak alde izan zituen garaipena Bizkaia aldera eramateko, baina gaurko egunean horitxoen gainetik pasa nahi duen taldeak akats bakar bat egiteko baimenik ere ez du izango eta kanpotarren huts nabarmen batek Jonikoren berdinketaren gola ekarri zuen 8 minuturen faltan. Hortik aurrera Endika atezaina ikusle bat gehiago izan genuen eta tolosarren azken minutuetako monologoak 4-2-koa ekarri zuen, golegileak Gil eta Lander izan genituelarik.

Garaipen garrantzitsua Alonso eta Javiren mutilentzat, modu honetan, taldeak lehen postuan jarraitzen du 5 puntuko alde erosoarekin bigarren sailkatuarekiko. Datorren astean Santurtzira egin beharko dute bidaia horitxoek azken sailkatuaren “tranpa” papera bete nahiko duen arerio baten aurka indarrak neurtu beharrean.

Larunbatean Usabalen, Alonso eta Javi entrenatzaileak, Javi delegatua, Endika atezaina, Barriola, Telleria, Lander, Gil, Joniko, Murgi, Alonso, Belloso eta Elola izan genituen garaipen bikainaren protagonistak.

Bigarren taldeak erosotasunez, 1-7 irabazi zuen bere norgehiagoka eta igoera faserako bidean da, abiadura bizian gainera.