Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 4-2 galdu zuen Erandion

Ikastolakoek esku hutsik bueltatu behar izan zuten pasa den larunbat arratsean Bizkai aldera egindako txangotik. Sailkapeneko zuloan dagoen Astraburuko taldea izan zuten aurkari eta arestian aipatu bezala punturik poltsikoratu gabe itzuli ziren Tolosara.

Aurreko bi jardunaldietan ligako bi oilar handienetakoen aurka tentsio handiko partidak jokatu eta gero, lasaitasun handiagorekin jokatzea normala izan daiteke. Hala ere, lasaitasunean ez baino lasaikerian murgildu ziren horitxoak eta aurkariak ederki probestu zuen egoera hori.

Larunbat arratseko 18:30tan jokatu zen partida Astrabuduako udal kiroldegian, eta hasieran nahiko txukun hasi ziren horitxoak. Kantxa motelera ohitu arteko baloi galeraren bat kenduta, lehen hamar minutuetan nagusi izan ziren. Iñigok aurkarien defentsaren erdian jasotako baloi bat ederki erabili ostean sartutako golak partida maldan behera ipiniko zuela ematen zuen.

Pentsa zitekeenetik urrun ordea, ikastolakoak presaka eta oso trakets ibili ziren erasoan eta baldar defentsan. Honela, horitxoek egindako baloi galera eta opari baten ostean bizkaitarrek buelta eman zioten markagailuari atsedenaldiaren aurretik.

Partida hartzen ari zen tankera itsusiaz jabetuta, Jorgeren mutilak intentsitate puntu bat gehiagorekin kantxaratu ziren bigarren zatian. Presio ona eginez, jokoaren jabe egin ziren horitxoak eta Landerrek egindako jokaldi eder bati bukaeran zehatza eman zion Beñat beltxargak bigarren zutoinean.

Norgehiagoka berdintzea lortu arren ez zen ikastolakoen egunik onena eta erasoan ezin asmaturik ibili ziren. Minutuek aurrera egin zuten markagailuan aldaketarik izan gabe. 5 minuturen faltan ordea, baloi galera berri bati etekin bikaina atera zioten aurkarien, kontraeraso bizkor baten ondotik 3-2 aurreratu baitziren. Erremediorik gabe, atezain jokalaria erabili zuten horitxoek. Dena den, egun traketsa borobiltzeko beste baloi galera inozo baten ostean Astruburukok azken 4-2koa ipini zuen markagailuan.

Urteko partida inozoa jokatu izanaren sentsazio mikatzaren bultatu ziren Erandiotik, Javi delegatua, oraingoan berriz ere pastelero, Jorge, Javi eta Imanol prestatzaileak, Endika, Beñat, Barriola, Murgi, Lander, Gil, Joniko, Txiki, Mikel, Elola eta Urko jokalariak.