Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 4 eta 7 irabazi zion Ceramicas Nogalesi Zarautzko derbya

Garaipen gustagarria lortu du Laskorainek pasa berri den jardunaldian. Ligako azken txanpa gogor honetan, sailkapenean saltotxo bat egin eta motibazioa gorenean ipintzen duten horietakoa.

Zarautzen, hainbat jokalarien lesioengatik mermaturiko talde bat aurkeztu arren, liga haserako defentsa gogor eta eraso bizia gogorarazi zituen partida osatu zuten horitxoek. Aurkariaren joku maila altuak ere, balioa areagotzen die lortutako hiru puntuei. Erdi purdiko ekinaldi baten ostean, mailari puntua hartu eta talde indartsuenetarikoa osatu baitute Zarautztarrek.

Azken egunetan kasualitateak eta zorte txarrak bat egin ostean Ekhi, Beñat, Unai, Giller eta Mikelen bajekin egin behar izan zioten aurre partidari horitxoek. Mikelen lesioa luzerako izango da gainera, Andoaingo partidan min hartu ostean ligamentuak hautsita dituela baieztatu ostean. Jaso dezala taldekideon animorik beroena lerro hauen bitartez.

Kontuak kontu, min hartutakoen abiadurarengatik komando motela bezela ezagunak direnak harmailetatik ikusi behar izan zuten norgehiagoka. Eta jokalari kopuruan behera egin arren, abiaduran egindako aurrerapausua bikain baliatu zuten horitxoek. Lehen zati perfektu batean, kontraetaso biziak eginez behin eta berriz zulatu zuten aurkarien atea, atsedenaldira 0-4 ailegatuz. Ceramicasen aurka bereziki ondo moldatzen den Joniko hirutan eta Txiki izan ziren golegile.

Atsedenaldiaren osteko gol festan, Murgi mikolasaren jokuaz gozatzeko parada izan zuten Zarautzera bertaratutako zaleek. Etengabeko aldrebeskeriak eginez erabat xehetu zuen aurkarien defentsa lerroa eta Ceramicasen gol bakoitzari, horitxoen gol batean amaitu zen jokaldi eder batekin erantzun zion. Iñigok berak birritan eta bere laugarrenarekin arratsaldea borobildu zuen Jonikok sartutako golei esker 4-7 amaitu zen partidua.

Aipamen berezia du Josebak defentsan erakutsi zuen aginte eta segurtasunak Lesioen ondorioz, taldea atzekaldeko postuetan hankamotz geratu ondoren, bere ohiko jokalari postua aldatu eta partida bete-betea osatu zuen. Eta nola ez, kantxetatik “erretiratu” ostean, aitatxo lanetan murgilduta dabilen Ikerrek egindako konpromezuz betetako ahalegina. Plazer hutsa izan zen horitxo gazteon maisua izan dena berriz ere kantxetan ikustea.

Hiru puntuez gain, joku maila eta sentsazio onak berreskuratuta, ilusioz gainezka itzuli ziren Tolosara, Javi ordezkaria, Jorge, Javi eta Imanol prestatzaileak, Endika, Joseba, Lander, Murgi eta Joniko -haserako bostekoa-, Iker, Elola, Txiki eta Aratz jokalariak.