Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 3-5 irabazi zuen Billabonan Transportes Lakunza taldearen aurkako derbia eta bigarren darrai

Denboraldiaren amaiera gerturatzen doan einean, taldeek jokoan izaten duten altxorraren garrantzia biderkatzen joaten da jardunaldiz-jardunaldi eta apostuan ipinitako puntu kopurua aldatu ez izanagatik, mundu makroekonomikoarekin konparaketa bat egin ezkero, garaipena edota porrotaren arteko aldea interesak kobratu edo interesak ordaintzean datza. Larunbatean Laskorainek hiru puntu jarri zituen jokoan eta guzti horien balio nominala oso-osorik berreskuratzeaz gain, indarberriketan bilakatutako dosi garrantzitsu bat kobratu zuen interes gisa.

Errespetu haundiz jokatu ziren estraineko minutuak, aurkaria aztertu eta gutxi arriskatuaz hasieran behintzat, etxekoak 1-0 aurreratu arren, Murgiren bi golek markagailua biratu eta atsedenaldira 1-2-ko itxaropentsu batekin aldagelaratu ziren Alonso eta Javiren mutilak.

Billabonakoek ordea, sailkapenak esaten duenaren oso bestelako talde dotorea osatzen dute eta bigarren zatia hasi bezain pronto ipiniko zuten berdinketa elektronikoan, hori gutxi balitz, Barriolak aurreratuko zituen beste behingoz horitxoak baina 3-3-koa berehala etorriko zen. Endikaren lan ona arduratu zen laskoraindarrak galbidetik gordetzeaz ondorengo minutu arriskutsuetan, etxekoak nagusitzen ari ziren emeki-emeki baina Alonso entrenatzaileak arkume larrupean mozorrotutako otso harrapari bat izaten du beti izkutaturik sakelean.

Elola “killer”-a soinurik atera gabe sartu zen kantxara, noraezean, alprojaren irrifarra kamuflatuaz despistatu itxuraren atzean, baina bere taldeak bidalitako S.O.S. mezuaren jakitun. Bi baloi ukitu, kontrola, “dribling”-a eta jaurtiketa sareetara 3-4-koa igoaz markagailura. Betebehar zaila baina ongi burutua, azken 3-5-ekoa Telleria zilarrezko beltxargak egin zuen lasaitasunaren gola ipiniaz.

Harmailetan ziren Iñaki Egizabal eta Josu Etxeberria Euskadiko kutxaren langile eta “broker” adituek egindako analisiaren arabera, IBEX-35-aren grafikak jasandako kontrako norabidean, Madrilgo burtsaren aste beltza Laskorainen urrezko astean bihurtu da eta Elorrion edo Tolosan jokatzear diren neurketa interesgarrietan arratsalde bat inbertitzea gomendatzen diote zalegoari, lortu litekeen irabazia egundokoa izan bait daiteke. Txapelketak oraindik ez du jaberik ezagutzen.

Larunbatean Billabonan, Javi delegatua, Imanol prestatzailea, Alonso eta Javi entrenatzaileak, Endika, Barriola, Telleria, Lander, Gil, Murgi, Belloso, Elola, Joniko eta Aratz izan ziren.