Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek ezin izan zuen Allerruren aurka eta ihes egin zion txapelak eta igoerak

Areto futbol festa ederra bizi izan zen pasa den larunbatean. Txapela eta igoera jokoan, Nazional B-ko lehenengo eta bigarrenaren arteko neurketak jende andana bildu zuen Usabalgo harmailetara eta bi zalegoek sorturiko giroa aparta izan zen berrogei minututan zehar.

Laskoraindarrentzat noski okerrena azken emaitza izan zen, 0-2, emaitza honekin talde horitxoak agur esan baitzion nola txapelari nola igoerari. Playoffa ere ezin izango du jokatu, Arnedo errioxarra izango da eta azkenean bigarren sailkatu onena, ikastolakoen eta Liebana kantabriarraren aurretik.

Neurketak egia esan ez zuen areto futbolak berezkoa duen ikusgarritasunik izan. Puntuen garrantzi itzelagatik arduratuta, bi taldeak atzean 15 metrotan irmo eusteko eta aurkariari zirrikiturik ez oparitzeko asmoarekin kantxaratu ziren; Allerrukoei berdinketak balio zien eta ikastolakoek, Allerrukoen kontraeraso jokoaren beldur, partida poliki poliki sukaldatu beharrekoa zela erabaki zuten.

Honela, defentsa erasoari gailenduaz, joan ziren aurrera minutuak. Beharbada laskoraindarren jokoa hobexeagoa zen, eraso posizionala landuagoa eta baloiaren presioa oldarkorragoa, baina ez nahikoa.

Gol aukera bakanak izan ziren bi ateetan, honetan ere gehixeago eta argixeagoak agian etxekoentzat, baina txapelketako bi atezain onenek ez zuten hutsik egin. Gol batek, edozeinek sartuta ere, ondorenean oso bestelako partida ekarriko zukeen ziurrenik, baina ez dugu sekula jakingo.

Bigarren zatiaren erdian eta 0-0 markagailuan, tolosarrak arrisku maila areagotzeari ekin zioten. Lehendabizi defentsa igo zuten presina aurkariaren kantxa erdian kokatuaz, minutu batzu aurrerago, Zlatan Elola kantxaratu zuten, horitxoek egoera zailetarako duten lata-irekigailua, eta azkenik, bi minuturen faltan, atezain jokalaria.

Txapela bi minututara eta gol bakar batera zegoen, atezain jokalariaren esku. Ideia 3-2 kokatzea zen, pibot allerrutarraren presina ekidin eta 2-3-rako transizioa egitea, baina ez zen asmatu. Momentu erabakior honetan kanpotarren defentsak oso sendo iraun zuen eta horitxoen estratejia erraz menperatu zuten saria txapela eta igoera dutelarik. 0-1-koa minutu baten faltan etorri zen eta azken segunduetan 0-2-koa.

Allerrutarren algara horitxoen negarraren sinonimoa zen eta jokalari horitxoek buru makur amaitu zuten partida. Baina burua tentetu beharra dago, gauza positiboekin gelditu, horretatik asko egon da eta aurtengo denboraldian. Inoiz baino urrutiago iritsi dira eta larunbateko partida sekula ahaztu gabe, disgustua bai ahaztu behar dutela lehenbailehen.

Amaieran Javi delegatua, Jorge, Javi eta Imanol prestatzaileak eta Endika, Telleria, Gil, Murgi, Lander, Txiki, Barriola, Otxoa, Elola, Zabala, Urko, Aratz eta Zubillaga jokalariak, lotailu gurutzatua hausteagatik aste honetan ebakuntza egin dioten Mikel Alonsoren etxera joan ziren.