Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek ligako final handia jokatzeko aukera izango du Elorrion beste hiru puntu eskuratu eta gero

Merezitako saria izango du aurtengoan ikastolako taldeak, azken jardunaldian, liga erabakiko duen norgehiagoka jokatzeko aukera izatea ez baita nolanahiko lorpena. Izan ere, kasualitateak ala nahi izan eta sailkapeneko lehen bi sailkatuak nor baino nor izango ditugu datorren larunbatean usabalen. Herri giro eta lagunartean osatuta, liga txapelketa bikaina burutu duten bi talde, lidertzan sendo etorriko den Lezoko Allerru eta azken unean lidertza lapurtzen saiatuko den Laskorain.

Horretarako ordea, oso irteera zaila zuen Laskorainek Elorriora egin beharrekoa. Etxeko partida ia denak irabazita eta ligako talde goleatzaileena den Elorriokori aurre egin behar izan baitzion. Larunbatean urdinez aritu ziren horitxoek ordea, defentsa bikaina erakutsi dute aurtengoan eta aste honetan ere erabat kamustu zuten aurkariaren erasoa. Endika atezain horitxoaren gelditu eder batzuk tarteko, aurkariaren golen markagailua zeroan utzi zuen ikastolako taldeak.

Markagailuan aldeak handiak izan baziren ere tentsio handiarekin jokatu beharreko partida izan zen larunbatekoa. Hasiera hasieratik harmailetako giroa oso beroa izan zen eta aurkaria ere oso bero irten zen kantxara, berotuegi agian. Talde horitxoak ordea, badu presiopean patsadaz eta dotore jokatzeaz zerbait badakien beltxarga hankaluze bat eta Beñatek egindako bi golek maldan behera ipini zuten partida. Bigarren gola, baloia ate barrura zihoala eskuarekin jotzeagatik kaleratua izan zen aurkari batek egindako penalti bat maisuki gauzatu ondoren iritsi zen.

Atsedenaldira bitartean, Laskorainek kontraerasoan min handia egin zuen eta Joniko, Lander eta Murgiren golei esker bost goletako errentarekin itzuli ziren aldagelatara. Atsedenaldian, lanean jarraitu beharra zegoela agindu zien Jorge entrenatzaileak jokalariei, Elorriokok ez baitu alferrik 6 goletako batazbestekoa etxeko partidetan.

Entrenatzailearen esana zintzo beteaz, jokalari horitxoek tentsioa gorenean mantendu zuten bigarren zati osoan. Markagailuak aldaketarik izan ez zuen minutu batzuen ostean atezain jokalaria ipini zuen aurkariak baina ez zion etikinik atera, ikastolakoek aldiz aldea hareagotzeko probestu zuten. Arratsaldeko bere hirugarren gola sartu zuen Beñaten ondotik, Barriolak, Jonikok eta Txikik birritan sartutako golek aitzakiarik ez duen garaipena eman zion talde horitxoari, 0-10.

Etxeko lanak ondo beteta, Laskorainek inoiz lortu duen puntu pilaketa handiena burututa eta datorren asteko partidurako ilusioz beteta, pozik itzuli ziren Javi delegatua, Jorge, Javi eta Imanol prestatzaileak, Endika, Lander, Beñat, Murgi, Gil, Barriola, Joniko, Txiki, Elola eta Aratz jokalariak Elorriora egindako txangotik.

Asteburua borobila izan da ikastolakoentzat, izan ere, euren partida galdu arren igoerako play off-era sailkatzea lortu baitu Aitorrek gidatzen duen Laskoraingo bigarren taldeak, zorionak denei!