Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek 6-3 irabazi zuen Andoaingo Euskaldunaren aurka denboraldiko lehen norgehiagoka

Pauso finko bat emanez ekin dio Laskorainek aurtengoan 2010-2011 denboraldi berriari, izan ere urtero gertatzen den moduan, egon daitezkeen zalantzak uxatzea beharrezkoa bait da ahalik eta azkarren eta taldeak bere lehen garaipena eskeini ahal izan zion Usabalgo harmailetara hurreratutako zalegoari.

Parez-pare Andoaingo Euskaldunako mutilak, horitxoentzat aski ezaguna den Jacinto Díaz entrenatzaile trebatuak landutako taldea eta bere jokua ideia garbi bezain zuzenetan oinarritzen duena. Kontuak-kontu eta tolosarrek maila altuagoa dutela erakutsi arren, ezin pasa daiteke gainetik 3 puntuak galbidean izan zirela eta neurketa bakoitza irabazteko gogotik lan egin beharko dela urte guztian zehar.

Lehen zatia modu bikainean hasi zen etxekoentzat, jokoan ezezik markagailuan ere abantaila garbi bat erdietsiaz, Murgi eta Telleriaren golek elektronikoan 2-0-ekoa ipintzeaz gain, konfiantza eta erosotasunez jokatzen laga zituzten Javiren mutilak Laskorainen minuturik onenak gertatu zirelarik norgehiagokaren hasieran. Minuturik onenak, minuturik txarrenetan bihurtu daitezke kolpe batez eta kanpotarrek dizdira gehiegirik gabe baina bi jokaldi puntualetan berdinketa lortuaz bukatu zen lehen zatia.

Atsedenaldiak joera aldatu beharrean txarrera jo eta Euskaldunakoek bereak eta bi egin ondoren aurre hartzea lortu zuten lehenbiziko eta azkenengo aldiz. Arratsaldearen itxura txarra konpontzeko denbora luzea gelditzen zen aurretik eta tolosarrek berehala sartu zuten hurrengo martxa. Telleriak estrategiako falta bat sareratu zuen berdinketa ipintzeko eta Barriola, Saldias eta Murgiren golek, 6-3-ko azken emaitza itxi zuten azken minutuetan zapalgailu bat izandako Laskorain bati garaipena emateko.

Datorren astean Zarautzera egin beharko du bisita taldeak Ceramicas Nogales boteretsuaren aurka indarrak neurtzeko, denboraldia pixkanaka joango da bakoitza bere tokian jartzen baina gorako postuetan ibili daitezkeen bi talderen arteko gatazka zirraragarria izan daiteke.

Javi delegatua, Javi entrenatzailea, Imanol prestatzailea, Endika, Telleria, Barriola, Murgi, Gil, Belloso, Ekhi, Joniko, Saldias eta Aratz izan ziren garaipenaren protagonistak.

Filialari dagokionez, Aitorrek zuzenduriko bigarren taldeak 5-2 galdu zuen Lazkaon eta Sanchoren hirugarren taldeak 1-4 irabazi Azpeitian.