Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Garaipen ederra lortu zuen Laskorainek Basauriko Soloarteren aurka, 7-1

Azken emaitzak bestelakorik pentsarazi badezake ere, partida serio eta borrokatua jokatu behar izan zuten horitxoek hiru puntuei etxean eusteko. Azken denboraldietan Nazional A mailan aritutako talde bizkaitarrak itxura ona eskaini zuen Usabalera gerturatu zen zalego jendetsuaren aurrean.

Maila bat goragoko taldea izaki, erritmo bizia ezarri zuen Soloartek partidaren lehen zatian eta euren atea defendatzeko baloiaren atzetik korrika nahiko lan izan zuten Javiren mutilek. Dena den, aukera garbirik ez zuten sortu bizkaitarrek eta ikastolakoek egindako lehen saiakeran aurretik ipini zituen Barriola kapitainak area barnean noraezean geratutako baloi bat arrantzatu ostean.

Gol honek talde horitxoaren urduritasunak baretzeko balio izan zuen eta jokoak aurretiko gidoi berberarekin jarraitu bazuen ere ikastolakoen konfidantzak gora egin zuen. Honela, Barack Telleriak errenta areagotu zuen kontraeraso bat bueltaerdian dotore amaituz lortutako gol bati esker. Atsedenaldirako bi minutu faltan, itxura ederra hartu zuen partidak baina bizkaitarrek euren gola egitea lortu zuten ikastolakoen kontraeraso bat moztu eta beste kontraeraso batekin erantzunez.

Atsedenerako probestutako minutuek mesede egin zien talde horitxoari. Bigarren zatia hasi bezain pronto bat-biko bikainak eginez Soloarteren presioa gainditu eta gol bana sartu baitzuten Gil TDI eta Mick Saldias Jagger rockero zaharrak. Norgehiagoka bideratuta zegoenean, nekeak gainontzeko jokalariei baino gutxixeago eragiten dion Gilek bere bigarrena egin zuen aurkarien atezaina tronpatuz eta partida erabakita utziz.

13 minutu falta zirenerako atezain jokalaria ipini zuen Soloartek baina ez zion etekinik atera. Ikastolakoak esfortzu fisiko handia eginez euren atetik urrun mantendu zituzten aurkariak eta behar izan zenean Endika irmo agertu zen atepean. Minutu hauetan Endikak berak egindako ateko sake eder bat eta aurkariaren baloi galera bat baliatuz hat tricka sinatzea lortu zuen Saldiasek.

Partida amaieran areto futboleko jakintsu batek zioen moduan “7-1koa engainagarri suertatu daitekeen arren, errealitate!” eta 12 puntutatik 9 poltsikoratuta gustura erretiratu ziren Javi delegatua, Javi entrenatzailea, Endika, Beñat, Barriola, Gil, Txiki, Ekhi, Saldias, Elola, Josu eta Aratz jokalariak.

Asteburua erabat borobila izan ez bada ere, oso ona izan da klubarentzat. Izan ere, Aitorren bigarren taldeak 3-3 berdindu zuen eta Sanchoren hirugarren taldeak 3-4 irabazi.