Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorainek galdu egin zuen Billabonako Egintzaren aurka

San Jose egunez jokatu zuen aurtengo neguko azken partida Laskorainek Billabonako Egintza talde gaztearen aurka. Sailkapenean bi taldeen artean alde handia egon arren, azken postuetako zulotik irteteko etxekoen grina nagusitu zen ikastolakoen intentsitate ahularen aurrean.

Norgehiagoka erabateko moteltasunarekin hasi zen, batere erritmo eta txisparik gabe. Etxekoek Laskorainen ateko sakeak goian presionatu arren, ikastolakoek lehen presio lerroa gainditu orduko oso atzean ipintzen zuten euren defentsa lerroa.

Larunbatean urdinez aritu ziten horitxoek ere ez zuten ahalegin handiegirik egin partidako erritmoa aldatzeko. Indarrez nahiko juxtu dabiltzan Javiren mutilek lehenengo zatian minutuak pasatzen utzi zituzten bigarren zatian aurrera pausu bat egiteko asmoz. Dena den, joko zuhurkeria hau garesti ordaindu zuen Laskorainek eta etxekoen defentsa kementsua gainditu nahian indarrak xahutu ostean Egintzak 2-0eko abantaila lortu zuen atsedenaldiaren aurretik bi kontraeraso maisuki gauzatu ostean. Atsedenaldian maldan gora eta oso iluna zuen partida ikastolako taldeak, gerorako utzitako lanak korrika eta presaka egin beharra tokatzen baitzitzaion. Aurrera pausu bat eman eta defentsa lerroa aurkariaren ateraino eraman zuen taldeak.

Taktika honek estu hartu zituen etxekoak bigarren zatiko lehen minutuetan, Telleriak egindako golarekin aldeak murriztu ostean aukera garbiak izan baitzituen taldeak partida berdintzeko. Aurkarien atezainaren lan onak eta ikastolakoek punteria kamutsak ordea markagailuan aurretik mantendu zuten Egintza beste bi kontraerasotan 4-1eko abantaila garbia lortu arte.

Azken minutuetan atezain-jokalaria erabili zuen Laskorainek baina Gilek sartutako ezkerkada bikain bati eta Balerdiren beste pasa eder beten ondoren Jonikok egindako golari, euren kantxatik egindako beste bi golekin erantzun zien Billabonako taldeak. Azkenean 6-3 nagusi etxekoak.

Larunbatean burumakur egin zuten itzulerako bidaia laburra Javi delegatuak, Javi entrenatzaileak, Aratz, Be̱at, Gil, Joniko, Josu - haserako bostekoa РTxiki, Balerdi, Barriola eta Endika jokalariak.

Filialari dagokionez, garaipen gustagarria lortu zuten Aitorren taldeak Makax 7 eta 3 mendean hartu eta gero. Ikerrek 3. taldeak berriz 2nako berdinketarekin konformatu behar izan zuen Power Rangers taldearena urka.