Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Kadete taldea, Gipuzkoako txapeldun

Pasa den larunbatean, Donostiako Mons kiroldegian, areto futboleko Gipuzkoako finalak ospatu ziren. Goizeko lehen finalean, kadete mailarena, txapelketa erregularra lehen postuan amaitu zuen Elgoibarreko Sukia Debabarrena talde indartsua eta Laskorain Ikastolako gazteak aritu ziren aurrez aurre.

Partidaren hasiera ezin hobea izan zen talde horitxoarentzat, izan ere, entrenamenduetan landutako hasierako jokaldi bati esker, markagailuan aurre hartzea lortu zuten finaleko lehen erasoaldian. Hala ere, Sukia taldeak lanean jarraitu zuen eta korner batean berdinketa lortu zuen.

Atsedenaldirako 8 minutu gelditzen zirenean, Josebak baloi bat lapurtu zuen zelai erdian eta ederto amaitu zuen jokaldia. Gainera, minutu erdi faltan, Laskorainek 1-3ekoa lortu zuen falta baten bitartez.

Bigarren zatiari gogor ekin zioten elgoibartarrak eta berehala berdindu zuten norgehiagoka. Tolosarren momentu zailenak izan ziren, baina laugarren gola egin ondoren, maldan behera jarri zitzaien partida.

Denbora aurrera joan ahala, presa sartu zitzaion Sukiari eta hori oso ongi baliatu zuten Andoni Zumetaren mutilek gogor defendatuz eta kontraerasoak gol bihurtuz. Azkenean, 2-8ko emaitzak, Laskorain Ikastolako gazteek egindako urte bikaina borobildu zuen.

Larunbatean, Mons kiroldegian Gipuzkoako txapeldun bilakatu ziren Xanet, Iturrioz, Juaristi, Joseba (3) eta Jonatahn (2) -hasierako bostekoa- Totxu, Zabala eta Urdan (3) jokalariak, eta Andoni entrenatzailea.

Kadete mailako Gipuzkoako txapeldunak (Arg: Andoni Zumeta)

Datorren larunbatean, hilak 23, 16:15ean, Lezoko Bekoerrota kiroldegian, Euskadiko txapelketa jokatuko dute Bizkaiko txapeldunaren aurka. Euskadiko txapeldunak Espainiako koparako txartela eskuratuko luke.