Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Laskorain Nazional Jubenilak aurreneko garaipena lortu du Xotaren aurka (5-4)

Laskorain jubenil nazionalak denboraldiko aurreneko 3 puntuak lortu zituen Usabalen ospe haundiko Xota Navarra taldearen aurka. Partidua intentsitate haundiarekin hasi zuen etxeko taldeak garaipenaren bila, hainbat aukera sortzen. Hamargarren minutu inguruan Lasa kapitain salamiak bigarren zutoinean bukatu zuen taldekideen arteko konbinazio bikain bat. Taldea aurreneko aldiz aurretik jartzen zen liga honetan.

Denbora aurrera zihoan eta horitxoek partiduaren kontrola zutela zirudien. Horietako batean, botikinetik beti gertu dabilen Beñatek, defentsa alde batera utzi zuen finta ikusgarri baten bitartez eta oraingoan ere bigarren zutoinean lasaitasun ikaragarriarekin jarri zuen 2-0ekoa. Taldea sendo zebilen, baina talde naparrak lehen mailako taldearen harrobia dela erakutsi zuen, bi zartadez berdintasuna ipiniz partidan atsedenaldira iritsi baino 20 segundu lehenago. Defentsan oraindik lan asko dagoela egiteko frogatzen zuen taldeak, 18 minututan irabazitako abantaila alferrik galtzen baitzuten.
Taldea burumakur joan zen aldageletara, Urruxo entrenatzaileak taldea taktikoki zuzendu behar zuen, nahiz eta horitxoak aurreneko partidan baina txukunago ibili.  Bestalde, Jon Kortajasek argi zuen partida irabazi egin behar zela, eta horretarako energía behar zela komentatzen zuen. Mirestekoa benetan taldearekiko duen konpromezua, beti izerditzen dabil taldekidei ezer ez faltatzeko.
Bigarren zatiari ondo ekin zion Laskorainek. Beñatek berriz ere bigarren zutoinean abantaila eman zion taldeari bosgarren minutuan. Ondoren, Juan Doggyk sekulako jaurtiketa atera zuen “folha seca” erara. Atezaina oraindik baloiaren bila dabilela komentatu digute kiroldegitik.
Partida berriz aldeko zen horitxoentzat, baina Xotak 4-3koa egin zuen 3 puntuak garesti egongo zirela jakinarazten.  Hori dela eta, Lasa kapitainak argi zuen garaipena ezin zela Tolosatik joan, bestela taldeko afaria arriskuan ikusten baitzuen. Edango zuen garagardoan pentsatzen, Lasak izugarrizko jaurtiketa atera zuen 15 metro ingurutik, 5-3koa ipiniz.
Partida menpean zegoela zirudien, baina hauetako batean gutxi batzuk ikusi zuten penalti-bikoitz baten ondorioz 5-4koa ipini zuen Xotak markagailuan.  Talde naparrak atezain jokalaria atera zuen baina ez zuten lortu horitxoen defentsa gogorra gainditzea.
Bukatzeko, Martin Lakunza harakinaren debuta ere aipagarri. Jokalariak partida ondoren egindako adierazpenetan: “oso pozik nago debutarekin, nahiz eta oso urduri egon naizen. Egun bikaina izanda, garaipena eta harakinaren alabarekin ospatu dut ondoren, beti egon baita nire ondoan”.