Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Garaipen borrokatua Laskorainek Elorrion (3-4)

Laskorainek norgehiagoka garrantzitsua jokatu zuen Elorrion pasa den larunbatean. Aste guztia gogor entrenatu eta dinamika onarekin jarraitzeko asmoz abiatu ziren bertara, partida zaila eta borrokatua izango zela jakitun zirelarik.

Partidua hasi eta lehen minutuetan ez etxeko taldea ezta kanpokoa ere, ez ziren gustura sentitzen kantxan, akats ugari egiten zituzten eta intentsitate nahiko baxuan jokatzen zuten, norgehiagoka aspergarria bihurtuz. Lehen zatiko hamabigarren minutuan iritsi zen lehen gola, etxekoen aldetik, horitxoen defentsak urrundu ezin izan zuen baloi bat area ertzean geratu eta Elorrioko jokalari batek jaurtiketa batez sareetara bidaliz. Gol horrekin batera, etxeko taldea hazi eta Laskorainen estualdi larriena iritsi zen. Hala ere, defentsaren intentsitatea apur bat igo eta ez zuten lortu beste golik egiterik. Erasoan, trabatuta aurkitzen zen talde horitxoa, ez zituen aukera garbiak sortzen eta beraiek oso gustura aurkitzen ziren defentsa lanetan. Halako batean, lehen zatia amaitzeko bi minutu falta zirenean, aurkari bati iskin zoragarri bat egin ostean, jaurtiketa gurutzatu baten bidez atezaina gainditzea lortu zuen Beñat Balerdik. Gol bikaina, taldeak gehien behar zuen momentuan.

Atsedenaldiaren ondoren, taldea beste intensitate eta gogo batekin irten zen kantxara. Aitor Garcia entrenatzaileak, itsasoa mendia baino atseginago duenak, atsedenaldian bere mutilei esandako hitzak taldea berpizteko balio izan zuten. Laskorain piskanaka hobeto jokatzen hasi zen, aukerak sortzen, Elorriko Buskantzak ezarritako presiotik irteten… Aukera ugari izan ondoren, Etxebek, taldea bizkarrean hartu eta bere eskuin hankarekin, gol bikaina sartu zuen jaurtiketa gurutzatu batez. Gol horrek motibazioa igo zuen bi taldeetan, eta beraiek norgehiagoka berdintzea lortu zuten bigarren zatiko zortzigarren minutuan. Baina talde horitxoa ez zen kokildu, aurrera egin zuen eta berdinketak ez zion kalterik egin.

Norgehiagoka amaitzeko zortzi minutu falta zirenenean, Etxebek berriro ere, bere fusila atera eta urruneko jaurtiketa batekin 2-3koa ezarri zuen markagailuan. Azken minutuetan partiduaren intentsitatea igo zen, bertako zaleak ere etxeko taldea animatzen zuen etengabe, baina Laskorainek defentsa on baten bidez eta elkarri animoak emanez, azken hiru minutuetara markagailua alde zuela iritsi zen. Beraiek atezain jokalaria atera zuten, baina ez zuten lortu aukera garbirik sortzea. Halako batean, defentsa gogor bat egin ondoren, horitxoek baloia lapurtu eta Beñat Balerdik bere areatik 2-4koa ezarri zuen minutu baten faltan, denori lasaitasun puntu bat emanez. Azkenik, azken segunduan 3-4koa ezarri zuen etxeko taldeak, jaurtiketa batekin.

Azpimarratzekoa  talde osoaren lana, lehen zatian gorabeherak eta ez erosotasunak eduki arren, burua altxa eta partida aurrera atera zuen defentsa gogor eta sendo baten bidez.

Larunbatean, Elorrion: Zuhaitz, Katta, Etxebe, Gil eta Manso - hasierako bostekoa-, Beñat Balerdi, Vazquez, Jon Aranburu, Mattin, Juaristi eta Iker jokalariak, Aitor entrenatzailea eta Javi laguntzailea izan ziren.